Jalapeno Dulce

  • Species: Capsicum annuum
  • Kleur: Groen - Rood
  • Teeltduur: Middelvroeg
  • Opbrengst: Prima
  • Heetheid: Nauwelijks pittig

Erg leuk, grappig en lekker. Ik teelde al eens eerder zo’n peper, met de naam Jalapeño Fooled You, ze worden “peppers for gringo’s” genoemd :-).

De planten worden zo’n 70 cm groot en dragen een prima opbrengst van typische Jalapeno’s: dikwandig, zo’n 4 tot 6 cm grote pepers, wat langwerpig, hebben zelfs de typerende “kurkstreepjes” op de vruchten.

Ze rijpen van donkergroen naar fel rood en ze smaken zachtzoet, lekker fris en vooral  kruidig, maar in dit geval niet heet, hooguit een heel klein beetje pittigheid rond de zaadlijsten. Ze is dus een niet-hete tot amper hete peper.

Je kunt deze niet-hete pepers gebruiken in allerlei stoofschotels en ook prima in salades, roerbak, etc.. Daarnaast ook heerlijk om te roosteren en te vullen, of ze in Mexicaanse gerechten gebruiken die je omwille van kinderen liever niet pittig wilt maken, of ze inmaken.

Ik kon in de kas op 15 augustus in de kas de eerste rijpe pepers oogsten, geschikt voor kasteelt, en voor ervaren buitentelers (maar aangezien Jalapeno’s ook heel vaak onrijp groen worden gegeten, dan toch ook leuk in een pot op een zonnig terras, ook daar zullen toch zeker nog wel pepers rijpen voor het koud wordt – uiteraard wel ruim op tijd zaaien, zo rond eind februari).

Kurkstreepjes op jalapeno
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief