Database Peper

Let op: Dit is geen zadenlijst.

Er bestaan heel veel peperrassen, van niet heet en amper pittig tot zeer heet en extreem heet, en alles ertussenin. En dan zijn er nog heel veel kleuren, vormen en formaten. En tot slot zijn er nog verschillen in smaak, van fruitig tot kruidig, soms dunwandig en knapperig, en soms juist dikwandig en daardoor vlezig en sappig.

Ik ben enige jaren geleden begonnen om de soorten en rassen die ik zelf teelde in deze database te zetten. Dat betekent dat deze database zeker niet compleet is (verre van dat) maar wel groeit omdat ik elk jaar weer nieuwe soorten en rassen teel en die aan deze database toevoeg.

Pepers hebben veel warmte en een lang groeiseizoen nodig om rijpe vruchten te produceren, om die reden geeft de teelt onder glas (of plastic) de grootste opbrengst. Toch is het ook leuk om eens pepers buiten te telen, voorwaarden zijn het vroeg zaaien en de planten in pot of kuip  houden (op een warm en zonnig en beschut plekje). Kijk voor meer informatie over de teelt van pepers (zoals zaaien, planten, voeding, kas- en buitenteelt, overwinteren, etc. op deze pagina: Peper

Rassen (106)


Meld je aan voor de nieuwsbrief