Database Peper

Let op: Dit is geen zadenlijst.

Er bestaan heel veel peperrassen, van niet heet en amper pittig tot zeer heet en extreem heet, en alles ertussenin. En dan zijn er nog heel veel kleuren, vormen en formaten. En tot slot zijn er nog verschillen in smaak, van fruitig tot kruidig, soms dunwandig en soms juist dikwandig waardoor heel vlezig en sappig.

Ik ben enige jaren geleden begonnen om de soorten en rassen die ik zelf al eens teelde in deze database te zetten. Je kunt hieronder dus een pagina met informatie en foto vinden van de pepers die ik zelf teelde. Dat betekent dat deze database zeker niet compleet is (verre van dat) maar wel groeit omdat ik elk jaar weer nieuwe soorten en rassen teel en aan deze database toevoeg.

Pepers hebben veel warmte en een lang groeiseizoen nodig om rijpe vruchten te produceren, om die reden geeft de teelt onder glas (of plastic) de grootste opbrengst. Toch is het ook leuk om eens pepers buiten te telen, voorwaarden zijn het vroeg zaaien en de planten in pot houden (op een warm en zonnig en beschut plekje). Kijk voor meer informatie over de teelt van pepers (zoals zaaien, planten, voeding, kas- en buitenteelt, overwinteren, etc. op deze pagina: Peper

Klik hieronder op de peper waar je wat meer van wilt weten, voor informatie m.b.t. onder andere heetheid en vroegheid (en dus de kans van slagen in de buitenteelt).

Rassen (95)


Meld je aan voor de nieuwsbrief