Greek Pepperoni

  • Species: Capsicum annuum
  • Kleur: Groen - Rood
  • Teeltduur: Middelvroeg
  • Opbrengst: Prima
  • Heetheid: Mildheet

Deze peper is mild, ze heeft alleen een lichte pittigheid. Ze zijn onrijp eigenlijk amper of niet pittig en dan zijn ze fris, kruidig en knapperig. Rijp rood wordt ze wat pittiger (maar niets in vergelijking tot bijvoorbeeld een cayennepeper). Knapperig, dunwandig, iets pittig, vleugje zoet.

Prima in salades, roerbak, op een broodje kaas, etc., etc.. Maar deze peper staat erom bekend dat ze ook heel goed geschikt is om te drogen (bijvoorbeeld voor poeder), en om in te maken in zoetzuur. Pepers hebben ook nogal het vermogen heter of juist minder pittig te zijn naar gelang omstandigheden als warmte, vocht, voeding, etc.. Dus proef haar gewoon voor het gebruik even, echt heet zal ze niet worden maar dan kun je wel een beetje inschatten hoeveel je ervan wilt gebruiken in je gerecht.

De planten worden zo’n 80 centimeter groot, en geven een prima opbrengst. Ik kon in de kas op 4 augustus de eerste rijpe peper oogsten. En daarmee denk ik dat je haar wellicht ook buiten zou kunnen telen. Zaai haar daarvoor wel op tijd (februari) voor en houd de planten vanaf mei in een pot op een warm terras.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief