Habanero Paper Lantern

  • zeer heet
  • soort: Capsicum chinense

Ik heb deze peper al 3 of 4 keer eerder geteeld, een persoonlijk favoriet dus – een peper die alles heeft:

Zeer heet; habanerowaardig. Ze is ook een habanero, als je googelt vind je haar zowel onder naam Paper Lantern als onder Habanero Paper Lantern. Naast die heetheid is er nog een fruitig maar vooral kruidig aroma, heerlijk in Surinaamse en aanverwante gerechten.

De opbrengst: die is meer dan prima, de pepers hangen zowel verspreid als in trosjes, en ze zijn behoorlijk groot (ruim 5 centimeter). De gladde, langwerpige pepers (ze lijken niet echt op klassieke habanero’s, dat zal wellicht soms ook de verwarring geven) rijpen van donkergroen naar bijna dofrood (dat is overdreven maar zeker niet zo glanzend als de meeste habanero’s).

De vroegheid: ook dit jaar was deze peper weer 1 van de vroegste chinensepepers. Ze is zeker geen vroege peper hoor, want die zitten altijd in de groep van de annuums. Maar voor een chinensepeper (en die groep heeft altijd meer tijd en warmte nodig) is ze behoorlijk vroeg, ik kon hier in de kas in de eerste week van augustus de eerste rijpe pepers oogsten. Voor meer ervaren pepertelers is ze ongetwijfeld ook prima te telen in een pot op een warm terras. Voor niet ervaren pepertelers kan ik aanraden om de pagina over Pepers te lezen, daar kun je informatie vinden over zaaien, de teelt in pot, verzorgen, etc.: Peper.

Oftewel; vroeg (voor een chinense), veel, groot, heet en kruidig. En dus niet voor niets een persoonlijk favoriet.

Laat een reactie achter.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief