Chilaca

  • Species: Capsicum annuum
  • Kleur: Groen - Bruin
  • Teeltduur: Laat
  • Opbrengst: Goed
  • Heetheid: Mildheet

Altijd bijzonder, deze Chilaca. Door de vorm en kleur. De planten worden zo’n 120 centimeter hoog, niet zo heel breed. De pepers zijn heel lang en slank, en ze rijpen van heel donkergroen (bijna zwart) naar heel donker bruin (bijna zwart). Het is daardoor soms wel lastig om te bepalen wanneer ze rijp is voor de oogst want het kleurverschil is heel klein.

De pepers zijn mildheet, bij de zaadlijsten iets heter. In Mexico, het land van herkomst, worden de pepers vaak geroosterd en gedroogd. Ze worden dan Pasilla Bajio genoemd.

De opbrengst is goed in aantal, maar prima als je de grootte van de pepers meerekent.

Er is wel 1 punt dat ik over deze peper moet melden; ze is wat gevoelig voor neusrot. En neusrot is geen ziekte maar een gebrek aan water zorgt ervoor dat de onderkant van de peper ingezonken bruine plekken krijgen (en dat komt ongetwijfeld omdat de pepers zo lang zijn). Dus niks mis mee, maar ze is een peper die je gewoon regelmatig water moet geven en er dus minder goed tegen kan als je dat vaak vergeet.

Over de vroegheid: ik kon 129 dagen na het uitplanten van de zaailingen de eerste rijpe vruchten oogsten (op 30 augustus). Geschikt voor in een kas, en alleen voor ervaren pepertelers (die vroeg zaaien en wellicht de planten ook weer naar binnen halen in de herfst) ook een kans van slagen in de buitenteelt.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief