Peter Pepper

  • Species: Capsicum annuum
  • Kleur: Groen - Rood
  • Teeltduur: Middelvroeg
  • Opbrengst: Prima
  • Heetheid: Medium heet

Leuk voor feesten en partijen :-).

Deze pepers hebben een karakteristiek uiterlijk, laat ik het dan zo maar noemen, dat alleen is al een reden om haar te telen. Maar vergis je niet, daarnaast is het ook nog een prima peper.

Eerst even over de heetheid, ze is medium heet, zo ongeveer vergelijkbaar met een cayennepeper.

Dan over de planten; die bleven hier best redelijk compact, in de kas zo’n 50 centimeter hoog. Het blad is frisgroen, de bloei is wit en de pepers rijpen van middelgroen naar fel rood. Ze zijn zo’n 6 tot 8 centimeter lang.

Onrijpe pepers zijn uiteraard ook eetbaar (zoals de groene jalapeño, maar ook de groene pepertjes, die al dan niet in groene curry verwerkt, worden gebruikt in de Aziatische keuken). Onrijp groen is de smaak fris, kruidig en mildheet. Rijp worden de pepers rood, heter, warmer van smaak.

Ik kon hier in de kas op 11 augustus de eerste rijpe peper oogsten. De opbrengst was prima. En alles bij elkaar genomen (uiterlijk, vroegheid, compacte vorm, het feit dat je haar ook onrijp kunt eten) denk ik dat ze het ook heel leuk zou kunnen doen in de buitenteelt. Zaai haar dan wel op tijd (februari of uiterlijk begin maart), houd haar in pot (is warmer dan de volle grond), en geef haar een mooi en warm plekje in de volle zon.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief