Schwarze Peperoni

  • Species: Capsicum annuum
  • Kleur: Paars - Rood
  • Teeltduur: Vroeg
  • Opbrengst: Prima
  • Heetheid: Nauwelijks pittig

Een vroege mildhete peper. Dit is de derde keer dat ik deze peper teelde en ook nu was ze weer één van de vroegste pepers (ik kon half juli in de kas al de eerste rijpe peper oogsten).

En dat betekent dat, mits je haar vroeg zaait (in februari of uiterlijk begin maart), en je houdt de planten in potten (die warmen sneller op dan de volle grond), je ook in de buitenteelt een prima opbrengst kunt hebben van rijpe pepertjes.

Bij de jonge zaailingen kun je al de afwijkende kleur van het blad zien:

De pepers lijken behoorlijk veel op een jalapeño, zowel in vorm als grootte, maar ze zijn nog niet half zo pittig als de gemiddelde jalapeño. De smaak is vooral friskruidig, onrijp zijn de pepers zelfs niet tot amper pittig, rijp rood worden ze dan wel lichtpittig.

De planten worden niet veel groter dan zo’n 50 tot 60 centimeter, de stelen en bladeren zijn donker van kleur (wel groen maar met en duidelijk donkerpaarse waas erover). De bloempjes zijn prachtig, zuiver en fel paars. An na de bloei verschijnen dan de pepertjes, onrijp zijn ze zon donkerpaars dat je ze bijna beter ‘lakzwart’ kunt noemen. Ze rijpen af naar donkerrood waar je zeker die zwarte kleur nog in terugvindt.

De opbrengst is prima en voor een peper is ze behoorlijk dikwandig (zoals een jalapeño dat ook is).

Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marjolein

Waarvoor gebruik jij deze peper? Ik heb hem dit jaar ook gekweekt, maar ik heb nog geen ervaring met het verwerken van pepers. Ik had 5 soorten staan en wil o.a. sweet chilisaus en sambal maken, en ik ga ook wat drogen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief