Purple Fish

  • Species: Capsicum annuum
  • Kleur: Groen - Rood
  • Teeltduur: Middelvroeg
  • Opbrengst: Prima
  • Heetheid: Medium heet

Ik teelde al eerder de ‘gewone’ Fish; een lekker kruidige en pittige peper die onrijp groen met wit is en uiteindelijk afrijpt naar egaal rood. Een prima peper en ook nog mooie planten (door het witbonte blad) en pepers. Toen ik zaden van deze Purple Fish tegenkwam was ik dus gelijk verkocht :-).

Dit is een nieuwe kruising. En een geweldig leuke en mooie plant en pepers!! Maar net als bij alle bontbladige pepers geldt: hoe meer wit in het blad en dus minder chlorofyl, hoe minder goed kan ze groeien (zoals uitgelegd in dit blog: Bontbladige tomaten). Zoals altijd plantte ik 3 planten bij elkaar (dat doe ik met alle pepers en paprika’s, ook daar kun je meer informatie over vinden via de link). De drie planten bij elkaar verschilden flink (en dat zie je dus heel vaak bij witbonte planten): 1 plant was maar een beetje witbont, 1 plant redelijk witbont en 1 plant heel erg witbont :-). Dat kun je ook terugzien in de pepers: sommige zijn bijna egaal groen met paars (de minst bonte plant), die pepers zijn wat groter en de hele plant is ook wat groter. De ‘bontste’ plant bleef wat kleiner maar was prachtig en de pepers waren echt wit/groen/lilapaars gestreept (zie foto’s). Die pepers bleven ook wat kleiner.

Uiteindelijk heb ik gewoon van alle drie de planten pepers geoogst: want ze hebben allemaal het ‘witbonte ‘gen’ ze zijn allemaal lekker, friskruidig van smaak en behoorlijk pittig). Als je deze peper gaat zaaien, kijk dan dus vooral goed naar het blad van de zaailingen: hoe meer wit je al in de zaailingen ziet, hoe bonter ze wordt. Hoe meer groen, hoe minder bont maar hoe groter de pepertjes/opbrengst. Of doe net als ik: plant er 3 bij elkaar voor een mooie grote volle plant met een meer dan goede opbrengst van lekker pittige pepertjes. Zoals je ziet rijpen alle pepertjes uiteindelijk naar effen rood.

Zie vooral de foto’s van de pepers in het onrijpe en rijpe stadium. En misschien is ze ook wel heel leuk in een pot op een warm terras. Ze was hier geen vroege peper (ik kon in augustus in de kas de eerste rijpe pepers oogsten) maar de peperplanten zijn erg mooi, de pepers zijn ook onrijp eetbaar (iets minder pittig en nog wat frisser van smaak), en sterk (de planten bleven hier lang groeikrachtig, mooi en doorgroeien en -bloeien).

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief