Chervena Chushka

Paprika of peper? Op veel websites wordt ze een paprika genoemd. En ze is ook heerlijk zoet, fris, knapperig maar ook bijna sappig, medium dikwandig. Maar als je de paprika eet voel je een licht tinteling op je tong. Geen echte pittigheid, en al helemaal geen heetheid, maar wel een tinteling die elke paprika van dit ras heeft. En dat verbind ik dan toch aan een peper, hoe mild het dan ook is. Je kunt haar dus ook prima rauw eten, en in salades, geroosterd, in stoofschotels en noem maar op, en ze is zo ‘amper pittig’ dat je zeker ook nog peper of een chilipeper zult moeten gebruiken om een gerecht pittig te maken.

Tot zover even de reden waarom ze onder het kopje Amper pittige pepers staat in plaats van onder het kopje van de Paprika’s.

En verder…. flinke planten (hier werden ze in de kas zo’n 100 centimeter hoog) geven een flinke opbrengst van kleine puntpaprika’s (gemiddeld zo’n 12 tot 15 centimeter lang), ze rijpen van donkergroen naar donkerrood. Onrijp groen smaken ze fris en kruidig en knapperig en iets bitter, en ook dan proef ik weer dat tinteltje op mijn tong, rijp rood worden ze friszoet, warm kruidig, sappig, plus tinteltje dus 🙂 .

Ik kon in de kas rond half augustus de eerste rijpe paprika oogsten.

??????????????

Laat een reactie achter.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief