Chervena Chushka

  • Species: Capsicum annuum
  • Kleur: Groen - Rood
  • Teeltduur: Laat
  • Opbrengst: Prima
  • Heetheid: Nauwelijks pittig

Paprika of peper? Op veel websites wordt ze een paprika genoemd. En ze is ook heerlijk zoet, fris, knapperig maar ook bijna sappig, medium dikwandig. Maar als je de paprika eet voel je een licht tinteling op je tong. Geen echte pittigheid, en al helemaal geen heetheid, maar wel een tinteling die elke peper/paprika van dit ras heeft. En dat verbind ik dan toch aan een peper, hoe mild het dan ook is. Je kunt haar dus ook prima rauw eten, en in salades, geroosterd, in stoofschotels en noem maar op, en ze is zo ‘amper pittig’ dat je zeker ook nog peper of een chilipeper zult moeten gebruiken om een gerecht pittig te maken.

En verder…. flinke planten (hier werden ze in de kas zo’n 100 centimeter hoog) geven een prima opbrengst van kleine puntpaprika’s (gemiddeld zo’n 12 tot 15 centimeter lang), ze rijpen van donkergroen naar donkerrood. Onrijp groen smaken ze fris en kruidig en knapperig en iets bitter, en ook dan proef ik weer die tinteling op mijn tong, rijp rood worden ze friszoet, warm kruidig, sappig, plus een iets forsere tinteling :-).

Ik kon in de kas rond half augustus de eerste rijpe paprika oogsten.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief