Limon

  • heet tot zeer heet
  • soort: Capsicum chinense
  • vroegheid: behoorlijk vroeg voor een chinensepeper

Ik heb deze peper al behoorlijk vaak geteeld. En niet voor niets, want ze heeft zo ongeveer alles wat ik in een peper zoek:

  • behoorlijk heet, niet zo heet als een habanero maar doet er zeker niet heel erg veel voor onder, in ieder geval zeker flink heter dan een cayenne.
  • lekker; een iets kruidig aroma maar vooral ook fruitig, bijna citrusachtig
  • mooi en handig; niet te groot en niet te klein, de pepers rijpen van groen naar glanzend citroengeel.
  • opbrengst: en die is geweldig. En dat kan ik uitleggen maar de foto’s spreken voor zich, denk ik
  • de vroegheid; niet een heel vroege peper maar ik kon hier in de kas op 13 augustus de eerste rijpe pepers oogsten, en dat is voor een annuum-peper niet heel bijzonder, maar het is voor een warmtebehoeftige chinensepeper behoorlijk vroeg. En daarmee denk ik dat ze in een leuke pot op een warm terras, uiteraard vroeg genoeg gezaaid (februari), zeker een goede kans van slagen heeft.
  • planten: die zijn niet heel groot maar redelijk compact en niet veel hoger dan zo’n 50 centimeter, en daarmee is er altijd wel een plekje voor haar. En als je kijkt naar de opbrengst levert ze enorm veel pepers voor de hoeveelheid ruimte die ze inneemt.

En daarom is dus een persoonlijk favoriet :-).

 

Laat een reactie achter.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!