Aji Pineapple

  • Species: Capsicum baccatum
  • Kleur: Groen - Geel
  • Teeltduur: Laat
  • Opbrengst: Prima
  • Heetheid: Heet

Een echte baccatum (een ander soort dus dan de bekendere annuum en chinense), te herkennen aan de wat meer weelderige groei van de planten (zo’n 100 centimeter hoog en 70 centimeter breed, met veel frisgroen blad en letterlijk een overdaad aan pepertjes. De bloei is altijd bijzonder want de bloempjes zijn wit met een centrum van vlekjes in een okerachtige / olijfgroene kleur.

De pepers rijpen van middelgroen naar heldergeel, ze zijn zo’n 5 centimeter lang. Een redelijk bekende peper is de Hot Lemon, die is ook heel lekker en had ik ook dit jaar weer. De Hot Lemon ziet er hetzelfde uit, is ook zo ongeveer even heet. De Hot Lemon heeft een knisperend frisse heetheid, met een duidelijk aroma van citrusfruit, heet en zuiver en licht.

Deze Aji Pineapple ruikt bijna hetzelfde maar nu met een hint van ananas. Niet dat je er direct een ananas in ruikt hoor, zoals het zo vaak gaat met aroma´s en geuren is het iets wat de één beter kan ruiken en proeven dan de ander, en waar je je in kunt trainen. Maar met het labeltje in mijn hand ruik ik wel degelijk iets heel tropisch fruitachtigs, of dat dan echt ananas is, of mango, dat kan ik dan niet zeggen. maar het is er onmiskenbaar. En dus niet op de chinensemanier (met die zware kruidigheid, die ik trouwens ook heel lekker vind). Dit is een lichte, frisse geur van zuiver heetheid en citrus maar ook ananas/tropisch fruit.

En daarmee erg lekker in zo ongeveer alles, van stoofschotels maar ook in een pittige salsa, bij vis en kip en groenten, koud en warm.

De combinatie van de bijzondere smaak/heetheid, de bijzonder goede opbrengst en de mooie plant maakt haar een zeer goede peper, wat mij betreft. Ik kon op 24 augustus in de kas de eerste rijpe peper oogsten.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief