Serrano Purple

  • Species: Capsicum annuum
  • Kleur: Groen - Rood
  • Teeltduur: Middelvroeg
  • Opbrengst: Prima
  • Heetheid: Medium heet

Erg mooie, medium hete peper. De Serrano is in Mexico net zo bekend en veel gebruikt als een Jalapeño, ze worden onrijp groen of rijp rood gegeten. Ietsje heter dan een Jalapeño.

Dit is een erg mooie Serrano, de naam verraadt de kleur al. De pepers zijn zo’n 6 centimeter lang en 2,5 centimeter breed, en ze rijpen van donkergroen via bijna zwartpaars neer donkerrood. De bloempjes zijn erg mooi, wit met lilapaars.

De planten werden hier zo’n 70 centimeter hoog. Geven een prima opbrengst. De pepers zijn ongeveer medium heet en hebben een lekker kruidig karakter, onrijp groen zijn ze uiteraard ook eetbaar (zoals onrijpe groene Jalapeño’s maar ook groene onrijpe paprika’s eetbaar zijn). Onrijp is de smaak wat minder heet en meer friskruidig van smaak.

Over de vroegheid: ik kon in de kas op 25 augustus de eerste rijpe vruchten oogsten. In 2008 teelde ik deze peper ook, en toen kon ik op op 30 juni al de eerste rijpe peper oogsten en noemde ik dit ras één van de vroegste pepers. Soms kan een vroege peper ineens in een ander jaar laat zijn en andersom, onder invloed van bijvoorbeeld een frisse lente, een kleine luizenplaag, een hete zomer, etc.. Ze was 1 keer vroeg en 1 keer laat dus ik houd de vroegheid maar op middelvroeg.

En daarom; uiteraard geschikt voor kasteelt, maar voor ervaren peper- en paprikatelers en extra vroege zaaiers zeker ook nog wel een kans van slagen buiten (mits vroeg gestart en in pot gehouden op een zonnig en beschut terras).

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief