Nagykuti

  • Species: Capsicum annuum
  • Kleur: Crème - Rood
  • Teeltduur: Vroeg
  • Opbrengst: Goed
  • Heetheid: Medium heet

Dit is een mild- tot medium hete peper. En dan in de vorm van een kleine en platronde paprika. Dat maakt haar wel wat gevaarlijk, als je haar ziet zou je er zo een hapje van nemen, als van een lekkere sappige en knapperige paprika. Niet doen, zou ik zeggen :-).

Ze is nou ook weer niet heel heet hoor, maar wel te heet om zo op te eten. De 5 tot 7 centimeter grote pepers zijn ook nog dikwandig, ze levert per peper (en dus plant) relatief veel vruchtvlees op. Qua heetheid zou ik haar zelf inschatten op iets minder heet dan de gemiddelde cayenne, maar zeker te heet om mildheet te worden genoemd. Een beetje voorzichtig proeven dus.

De pepers rijpen van crèmegeel via lichtoranje naar fel rood, en de pepers staan rechtop (of noem je dat juist ondersteboven) in de plant, zie foto’s.

De planten werden hier zo’n 60 centimeter hoog, en dat noem ik dan redelijk compact. In combinatie met het feit dat ze hier één van de eerste pepers was die rijpten (ik kon in de kas in de 2e week van juli al de eerste rijpe peper plukken) zou ik zeggen dat ze het ook prima buiten zou kunnen doen (mits in februari al gezaaid, en vanaf mei in pot op een zonnig terras gehouden).

De planten geven een prima opbrengst van niet heel veel maar wel behoorlijk grote en dikwandige pepers. En een heerlijke niet al te hete allround peper; voor pastasauzen, in salsa’s, soep en saus, chili, salades, etc., etc..

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief