Wraith

  • Species: Capsicum chinense
  • Kleur: Groen - Crème
  • Teeltduur: Middelvroeg
  • Opbrengst: Zeer goed
  • Heetheid: Zeer heet

Deze peper heeft alles wat ik van een peper wil: ze heeft een zeer grote opbrengst van hete tot zeer hete pepers. En ze was één van de vroegste chinense-pepers in het jaar dat ik haar teelde. Dat zijn vooral pepers die vaak meer tijd en warmte nodig hebben maar ik kon hier in de eerste week van augustus in de kas al de eerste rijpe Wraith-pepers oogsten. En daarmee denk ik dat ze het ook leuk in de buitenteelt zou kunnen doen (mits vroeg genoeg gezaaid en buiten vanaf half mei in een pot gehouden op een warme, zonnige en beschutte plaats).

De pepers rijpen van lichtgroen naar crèmegeel (het wordt wel ‘wit’ genoemd maar uiteindelijk is het heel zacht geel, wat lichter van kleur zoals je die op de bovenste foto ziet). De pepers zijn ongeveer 3,5 centimeter lang en 1,5 tot 2 centimeter breed. Onrijp is de peper heet en friskruidig, rijp is de smaak en geur warm kruidig, een beetje fruitig en uiteraard nog wat heter.

De planten werden hier zo’n 50 centimeter hoog en, zoals ik ze altijd met 3 in een kluitje bij elkaar zet, 60 centimeter breed. De opbrengst is is dus zeer groot, de pepers groeien in trosjes bij elkaar. Zie vooral de foto’s van een indruk van de oogst en het aantal pepers in de plant.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief