Tangerine Dream

Hier een nieuwe favoriet! Want ze is een erg  leuke peper, vrolijk van vorm en kleur en wat mij betreft precies goed van formaat. De opbrengst is zeer goed, ik heb van 2 setjes planten letterlijk tientallen pepers kunnen oogsten.

De pepers zijn middelgroot en ze rijpen van donkergroen naar helder oranje.

Tot zover heel leuk, maar wat maakt haar dan héél leuk? Dat is de smaak; ze heeft een prettige warme heetheid die zeker niet te sterk is; wij konden met gemak wel 2 pepers in een gerecht verwerken en dan nog was het lekker pittig maar zeker niet te heet. Daarnaast is ze ook nog eens zoet; en dan echt zo zoet als de zoetste paprika. En dat heb ik nog maar zelden geproefd.

Oftewel: zoet en pittig, veel en vrolijk, alles tegelijk = dus nieuwe favoriet.

De planten werden hier zo’n 60 centimeter hoog. Ik kon hier de eerste rijpe pepers in de derde week van juli oogsten. Uiteraard prima voor onder glas, mocht je haar buiten willen telen, zaai dan vooral op tijd (februari) en houd de planten vanaf half mei in pot op het warmste en zonnigste plekje dat je haar kunt bieden.

 

 

2 reacties op Tangerine Dream

Angelique 14 mei 2021 om 08:53

Ik heb ze ook gezaaid, staan al in kas met kleine knopjes erin. Is het beter om deze knopjes eruit te halen zo dat de plantjes groter zijn ?
Ben erg benieuwd wat het gaat worden.

Ruud & Diana 14 mei 2021 om 09:00

Hallo Angelique,
Je ziet dat het al veel knopjes zijn, als ze eenmaal zo groot is dat ze gaat vertakken gaat ze ook bloeien. Als je de knopjes/bloempjes verwijdert zal ze vooral gelijk weer nieuwe bloempjes maken. In plaats daarvan kun je, als je vindt dat de plantjes nog te klein zijn om pepers te dragen, overwegen om niet ‘te tikken’. Want dan is de kans op bevruchting klein en vallen de bloempjes af zonder pepers te maken. Als er toch wat bloemen zijn bevrucht kun je de pepertjes er wel afknippen, als je dat nog beter lijkt voor het formaat van de plant. Kijk vooral op de teeltpagina van peper voor meer informatie over jonge planten, bloemen, vruchten, tikken, etc.
groetjes,
Diana


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief