Tangerine Dream

  • Species: Capsicum annuum
  • Kleur: Groen - Oranje
  • Teeltduur: Middelvroeg
  • Opbrengst: Zeer goed
  • Heetheid: Mildheet

Hier een nieuwe favoriet! Want ze is een erg  leuke peper, vrolijk van vorm en kleur en wat mij betreft precies goed van formaat. De opbrengst is zeer goed, ik heb van 2 setjes planten letterlijk tientallen pepers kunnen oogsten.

De pepers zijn middelgroot en ze rijpen van donkergroen naar helder oranje.

Tot zover heel leuk, maar wat maakt haar dan héél leuk? Dat is de smaak; ze heeft een prettige warme heetheid die zeker niet te sterk is; wij konden met gemak wel 2 pepers in een gerecht verwerken en dan nog was het lekker pittig maar zeker niet te heet. Daarnaast is ze ook nog eens zoet; en dan echt zo zoet als de zoetste paprika. En dat heb ik nog maar zelden geproefd.

Oftewel: zoet en pittig, veel en vrolijk, alles tegelijk = dus nieuwe favoriet.

De planten werden hier zo’n 60 centimeter hoog. Ik kon hier de eerste rijpe pepers in de derde week van juli oogsten. Uiteraard prima voor onder glas, mocht je haar buiten willen telen, zaai dan vooral op tijd (februari) en houd de planten vanaf half mei in pot op het warmste en zonnigste plekje dat je haar kunt bieden.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Angelique

Ik heb ze ook gezaaid, staan al in kas met kleine knopjes erin. Is het beter om deze knopjes eruit te halen zo dat de plantjes groter zijn ?
Ben erg benieuwd wat het gaat worden.

Moestuinster

Enthousiast geworden door deze blog en zaden besteld. Dus nu, seizoen 2023 staan ze ook bij bij uit tekomen op mijn vensterbank. Benerg benieuwd!

Meld je aan voor de nieuwsbrief