Hot Lemon

  • Species: Capsicum baccatum
  • Kleur: Groen - Geel
  • Teeltduur: Laat
  • Opbrengst: Prima
  • Heetheid: Heet

Nog een favoriet, ook deze peper teelde ik al drie keer eerder.

En weer net zo blij mee. De planten werden hier zo’n 100 centimeter hoog en 60 centimeter breed. Weelderige, felgroen bebladerde, gezonde planten geven een meer dan prima opbrengst van medium grote pepers, 5 tot 8 centimeter lang en 1 centimeter breed. De pepers rijpen van lichtgroen naar helder geel.

De pepers zijn goed heet, heter dan een Cayenne maar niet zo heet als een Habanero. En ze hebben een zuivere, frisse geur en smaak, met duidelijk iets citrusachtigs (hoe toepasselijk met naam en kleur). En daardoor ook erg lekker in gerechten met bijvoorbeeld vis, kip en/of groenten. Maar ook prima voor de sambal, stoofschotels en noem maar op.

De opbrengst is prima.

Over de vroegheid: ik kon in 2014 op 29 augustus de eerste rijpe pepers oogsten, en toen de oogst eenmaal op gang was gekomen kon ik tot ver in oktober elke week een stuk of 10 pepers oogsten.

Kijk ook eens bij de Aji Pineapple, lijkt hetzelfde als deze Hot Lemon, is ook even heet, maar heeft naast het citrusachtige in het aroma ook iets van ananas of ander tropisch fruit in zich. Allebei lekker, allebei een zeer goede opbrengst, allebei bijzonder, en toch een beetje verschillend.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief