Fidalga Roxa

  • Species: Capsicum chinense
  • Kleur: Paars - Roze
  • Teeltduur: Laat
  • Opbrengst: Prima
  • Heetheid: Zeer heet

Dit blijft één van mijn favoriete peperrassen, want wat is er nu mooier dan een abrikoos met roze en lilapaarse peper? In rijpe toestand welteverstaan, onrijp zijn de pepers donkerpaars met groen, een wat onbestendige kleur. En paar jaar later teelde ik trouwens deze Pimenta Lisa, minstens zo mooi.

Op de foto hieronder kun je het beste de kleurverandering zien. De 2 pepers aan de linkerkant zijn nog onrijp, plus de peper in het midden bovenaan, de rest is rijp.

De pepers zijn vrij klein, zo’n 2 tot 3 centimeter groot, en ze zijn bijzonder gevormd, als gekreukelde lantaarntjes.

Zo lief en mooi roze en lila ze ook is, haar ware aard ruik je al als je haar open snijdt. Het kruidige en iets fruitige van een habanero, en in de smaak is ze dan ook zeer heet.

Ook de planten zijn mooi, hebben in jong stadium groen met donkerpaars blad, en donkerpaarse stelen. Later (als er pepers groeien en rijpen) verkleuren de bladeren naar donkergroen. De planten werden hier zo’n 45 tot 50 centimeter hoog, om die reden ook erg handig en leuk in pot. De opbrengst is meer dan prima, op de onderste foto’s kun je zien hoe onrijpe pepertjes in grote getalen in de plant hangen, bijna in trosjes van 3 of 4 pepertjes.

Ik kon in de kas op 6 september de eerste rijpe peper oogsten.

Het blad van zaailingen en jonge planten is donkerpaars
Onrijpe Fidalga Roxa-pepers
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief