Mustard Habanero

  • Species: Capsicum chinense
  • Kleur: Groen - Bruin
  • Teeltduur: Middelvroeg
  • Opbrengst: Zeer goed
  • Heetheid: Zeer heet

Niet voor niets een favoriet. Ik teelde deze peper al 4 keer eerder en ze is mijn favoriet omdat ik de kleur zo mooi vind, de pepers lekker groot zijn, en de opbrengst zeer groot is. In een notendop :-). Wat uitgebreider:

Dit is een zeer hete peper, iets heter dan de gemiddelde habanero. Ze is eens ontstaan uit een kruising tussen een gele en een chocoladekleurige habanero en dat verklaart deze bijzondere kleur. De pepers rijpen van lichtgroen naar deze kleur, die het best te omschrijven is als iets tussen mosterdgroen en kaneelbruin.

De pepers zijn opvallend groot en gekreukeld, zie foto’s, vaak wel bijna 5 centimeter, en met veel kreukels en wendingen (je kunt dat op de onderste 2 foto’s misschien nog het best zien).

De pepers zijn dus zeer heet, en hebben daarnaast een vrij zwaar aroma, fruitig maar vooral sterk kruidig, als een goede homemade Surinaamse sambal :-).

Op de foto hierboven zie je rechts de Mustard Habanero, links de True Jamaican Scotch Bonnet, je ziet dan goed het verschil in vorm en grootte (terwijl de True Jamaican Scotch Bonnet toch zeker ook geen kleine peper is).

Ik kon in de kas in de 3e week van augustus de eerste rijpe peper oogsten. En daarmee is ze zeker geen vroege peper, maar wel een vrij vroege peper in de chinense-groep (de groep van pepers die bijna altijd meer warmte en tijd nodig hebben om pepers te produceren en te laten rijpen). Prima voor in de kas, en voor ervaren pepertelers.

De planten werden hier zo’n 60 centimeter hoog en breed, en gaven een zeer goede opbrengst (zowel in grootte als in hoeveelheid) van deze grote, zeer hete pepers.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief