Numex Pinata

  • Species: Capsicum annuum
  • Kleur: Geelgroen - Rood
  • Teeltduur: Vroeg
  • Opbrengst: Prima
  • Heetheid: Medium heet

Ik heb deze Numex Piñata al vaker geteeld, en niet voor niets; elke keer weer blijkt ze een betrouwbare peper te zijn, met een meer dan goede opbrengst van jalapeñopepers. Het verschil met de meeste jalapeño-peperrassen is dat deze niet van donkergroen naar rood rijpen maar van heel licht geelgroen via geel en oranje naar lichtrood (zie foto’s van de planten). In alle stadia mooi en lekker! En de verschillende kleuren in de planten vind ik zelf altijd heel vrolijk en zomers.

Ze is in rijpe toestand net zo heet als andere jalapeñopepers, onrijp is ze iets minder bitter/kruidig dan de donkergroene jalapeño’s (maar dat vind ik zelf dus juist heel lekker, zo’n milde frisse pittigheid).

De planten werden hier (in de set van 3 bij elkaar in een kluitje zoals ik alle pepers en paprika’s altijd plant) ongeveer 50 centimeter hoog en breed. En de eerste pepers rijpten hier ook nu weer aan het einde van juli, en daarmee zou ze toch ook vroeg genoeg moeten zijn voor de buitenteelt (mits vroeg gezaaid en in een pot op een warm en zonnig plekje).

De opbrengst is prima! Op de laatste foto in de galerij zie je de 3 jalapeño’s van 2020 (links deze Numex Piñata in rijp en onrijp, rechts onrijpe groene Jalapeño Early en onder Jalapeño Azabache) en kun je een beetje het formaat  inschatten.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief