Congo Trinidad

  • zeer heet
  • soort: Capsicum chinense
  • vroegheid: 114 dagen

Een peper uit de Habanero-groep. En dat betekent dat ze zeer heet is, zoals een Surinaamse peper bijvoorbeeld, iets heter dan een Madamme Jeannette. En daar hoort dan ook een bijbehorend aroma bij, iets kruidigs maar ook fruitigs.

Ik heb deze Congo Trinidad al eens eerder geteeld, toen was ik er ook al zeer tevreden over. En waarom ik er zo tevreden over ben; omdat ze voor een zeer hete chinense peper een prima opbrengst geeft, en omdat ze voor een chinense peper al redelijk vroeg rijpe pepers geeft. Hier kon ik dit jaar op 13 augustus in de kas de eerste rijpe pepertjes oogsten.

De planten werden hier zo’n 60 centimeter groot maar behoorlijk breed, en dat was 4 jaar geleden ook zo. En dat allemaal omdat de planten vooral hun energie stoppen in het maken van pepers en minder in het maken van blad en stengels.

De pepers beginnen donkergroen en zijn dan dus ook al eetbaar, ze zijn dan heet tot zeer heet, fris en kruidig van smaak. Rijp worden de pepers lichtrood (bijna oranjerood), de smaak wordt dan nog veel heter, maar ook voller en kruidiger.

Dit soort pepers zijn zeer geschikt om sambal van te maken, maar ook zo ongeveer onmisbaar in Surinaamse en Creoolse gerechten.

Laat een reactie achter.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief