Turuncu Spiral

  • medium heet
  • soort: Capsicum annuum
  • vroegheid: 101 dagen

Vrolijk!! Een Turkse peper (ik hoorde dat Turunçu oranje betekent, dat verklaart het eerste deel van de naam :-)).

De planten werden hier zo’n 80 centimeter hoog. En de planten bloeiden en groeiden geweldig goed, de opbrengst was daardoor fors; letterlijk tientallen pepers per plant. Zo veel dat de planten wel een steuntje van een stok en wat touw kunnen gebruiken om te zorgen dat ze niet omvalt onder het gewicht van de pepers.

De pepers zien eruit als een cayennepeper in een iets kleiner formaat dan die je in de supermarkt ziet. De pepers zijn soms recht, soms wat meer gebogen of met een kronkel. Ze rijpen van donkergroen naar een fel licht oranje.

Vrolijk dus. En lekker, medium heet (als een cayenne), met een lichte en frisse kruidigheid, geschikt voor zo ongeveer alles wat je kunt bedenken (van oranje sambal, je eigen harissa, in roerbak, in curry’s, Aziatische gerechten, noem maar op (breed inzetbaar :-)).

Ik kon 13 augustus in de kas de eerste rijpe paprika oogsten, en daarmee is ze prima geschikt voor de kas, maar als je wat ervaren bent in het telen van pepers, en vroeg genoeg zaait (in februari) en haar in de zomer in pot op een warm terras houdt, dan heeft ze ook een kans in de buitenteelt. Zeker wanneer je ook geen bezwaar hebt tegen eventueel wat onrijpe pepers (die dan meer kruidig van smaak zijn, en slechts mildheet). Je kunt een pot natuurlijk ook in de herfst binnenshuis zetten om de laatste pepers te laten rijpen.

Ik ga deze peper zeker zelf nog eens zaaien, dankzij de grote opbrengst en het feit dat de pepers voor bijna alle gerechten geschikt zijn..

Laat een reactie achter.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!