Ancho Poblano

  • niet heet tot mildheet
  • soort: Capsicum annuum
  • vroegheid: 114 dagen (middelvroeg tot laat)

In Mexico een zeer bekende peper, die daar vaak onrijp wordt gegeten, of wordt geroosterd. Eigenlijk is ze zelfs helemaal niet heet, maar het ‘gevaarlijke’ van deze peper is dat de heetheid nog wel eens wil verschillen. Dat verschillen gaat onder invloed van de omstandigheden zoals droogte, warmte, voeding en vocht.

Je kunt het niet helemaal goed inschatten maar over het algemeen worden de pepers pittiger wanneer ze droog, arm en warm staan. Met veel voeding, vocht en koel weer zullen de pepers pittiger is. Maar heet worden ze nooit, hooguit mildheet, maar soms dus echt alleen wat pittigheid rond de zaadlijsten.

Omdat ze niet zo heet is is het ook niet heel moeilijk om te testen voor je haar in de keuken gebruikt; gewoon opensnijden en dan je vinger eerst tegen het vruchtvlees duwen en tegen je tong houden, daarna een andere vinger tegen de zaadlijst houden en tegen je tong duwen. En dan weet je of de hele peper amper pittig of juist toch wel pittig is, of alleen de zaadlijsten pittig zijn.

De planten worden zo’n 100 centimeter groot en dragen een goede opbrengst van grote pepers, eigenlijk wel bijna tot helemaal zo groot als een paprika. Ze verkleuren van donkergroen naar donkerrood.

Ik kon op 13 augustus in de kas de eerste rijpe pepers oogsten, geschikt voor kasteelt, en voor ervaren buitentelers.

2 reacties op Ancho Poblano

Claudia Luijten 24 mei 2020 om 15:49

Hallo!
Heb je plantjes te koop?

Groetjes
Claudia

Ruud & Diana 25 mei 2020 om 09:08

Hallo Claudia,
Nee hoor, ik ben een hobbyist, ik verkoop geen planten.
Wellicht kun je overwegen volgend jaar zelf te zaaien want zaden van Ancho Poblano zijn veel makkelijker te vinden dan plantjes. Buiten corona-tijd zou je ze wellicht zaailingen op plantenmarkten kunnen vinden.
groetjes,
Diana


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief