Ancho Poblano

  • Species: Capsicum annuum
  • Kleur: Groen - Rood
  • Teeltduur: Middelvroeg
  • Opbrengst: Prima
  • Heetheid: Nauwelijks pittig

In Mexico is dit een zeer bekende peper, die daar vaak onrijp wordt gegeten, of wordt geroosterd. Eigenlijk is ze zelfs helemaal niet heet, maar het ‘gevaarlijke’ van deze peper is dat de heetheid nog wel eens wil verschillen. Dat verschillen gaat onder invloed van de omstandigheden zoals droogte, warmte, voeding en vocht.

Je kunt het niet helemaal goed inschatten maar over het algemeen worden de pepers pittiger wanneer ze droog, arm en warm staan. Met veel voeding, vocht en koel weer zullen de pepers minder pittiger zijn. Maar heet worden ze nooit, hooguit mildheet, maar soms dus echt alleen wat pittigheid rond de zaadlijsten.

Omdat ze niet zo heet is is het ook niet heel moeilijk om te testen voor je haar in de keuken gebruikt; gewoon opensnijden en dan je vinger eerst tegen het vruchtvlees duwen en tegen je tong houden, daarna een andere vinger tegen de zaadlijst houden en tegen je tong duwen. En dan weet je of de hele peper amper pittig of juist toch wel pittig is, of alleen de zaadlijsten pittig zijn.

De planten worden zo’n 100 centimeter groot en dragen een goede opbrengst van grote pepers, eigenlijk wel bijna tot helemaal zo groot als een paprika. Ze verkleuren van donkergroen naar donkerrood.

Ik kon op 13 augustus in de kas de eerste rijpe pepers oogsten, geschikt voor kasteelt, en voor ervaren buitentelers.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Claudia Luijten

Hallo!
Heb je plantjes te koop?

Groetjes
Claudia

Lito

Hi Diana,

Allereerst heel erg bedankt voor al je gedetailleerde uitleg over zo’n beetje alles wat ik in m’n moestuin heb. Zonder jou zou het moestuin leven een stuk zwaarder zijn.

Ik vroeg me af of je de ancho pepers groen oogst? Bij mij zitten er al bijna 2 maanden groene vruchten aan namelijk.

Mvg,
Lito

Liza

He Diana en Lito,Handig om te weten. Bedankt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief