Brown Butlah

  • Species: Capsicum chinense
  • Kleur: Groen - Rood
  • Teeltduur: Middelvroeg
  • Opbrengst: Zeer goed
  • Heetheid: Extreem heet

Oei, niet voor watjes :-). De heetste peper van het jaar dat ik haar teelde (op papier maar ook in het echt), ik las op internet dat ze een kruising is tussen Trinidad Douglah en Bhut Jolokia (beiden al behorend tot de heetste pepers ter wereld). Ik vind zelf dat je het altijd al kunt zien; de bijna sinaasappelhuidachtige buitenkant, de karakteristieke vorm met het puntje dat van de Trinidad Scorpion vandaan komt….. alles wijst op ‘wees voorzichtig’ 🙂

De flinke planten (hier in de kas in een pot ruim 80 centimeter hoog en 60 centimeter breed) geven een meer dan prima opbrengst van deze zeer hete pepers, ze rijpen van lichtgroen naar een soort baksteenrood met bruine ondertoon (duidelijk een kruising tussen een chocoladebruine en een felrode peper). Ze zijn vrij groot, zo’n 4 centimeter.

Ik kon in de kas op 22 augustus de eerste rijpe peper oogsten, en daarmee is ze één van de eerste chinense-pepers van dit jaar. Voor meer ervaren pepertelers is ze ongetwijfeld ook prima te telen in een pot op een warm terras. Voor niet ervaren pepertelers zou ik kunnen zeggen dat het wellicht handiger is om met een annuum-peper te beginnen en chinensepepers te bewaren voor als je wat meer ervaring hebt.

De opbrengst was hier meer dan prima, flink in aantal, en het zijn grote pepers, en ze zijn zo heet dat je echt geen hele peper in gerechtje kan verwerken. Eerst even goed (maar voorzichtig) proeven voor je haar gebruikt hoor.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief