Chenzo

  • Capsicum annuum
  • Medium heet

Dit is een nieuwe favoriet. Want wat een geweldige peper! Ik werd direct verliefd op de vroegheid, opbrengst, vorm en kleur.

Ik plant altijd 3 peperplanten bij elkaar (op de informatiepagina over de teelt van pepers en paprika’s kun je daar meer over vinden). En de opbrengst van die 3 planten samen was letterlijk overweldigend. Ik heb een filmpje van 20 seconden van de plant gemaakt (het zijn dus 3 planten bij elkaar en je kunt aan de hand van dat korte filmpje de opbrengst inschatten: Filmpje

De foto’s laten de grote opbrengst, denk ik, ook wel zien 🙂

De pepers lijken in alles vrij veel op een jalapeño, de smaak is net zo kruidig en fris en ongeveer even heet. De vorm lijkt ook op die van een jalapeño, ze is alleen iets kleiner, ongeveer 4 tot 5 centimeter lang en 1,5 tot 2 centimeter breed.

De planten werden hier zo’n 60 centimeter hoog en met z’n drieën bij elkaar zeker ook wel 60 centimeter breed. Bij de zaailingen en de jonge planten zie je een duidelijke donkerpaarse waas op het donkergroene blad. Later worden stelen en blad donkergroen. De plant bloeit met witte bloempjes die een lilapaars randje hebben (zie foto). Na de bloei verschijnen de pepers, ze zijn dan heel donkerpaars en glanzend, bijna ‘lakzwart’. Bij het rijpen verkleuren de pepers eerst naar donkergroen en vervolgens naar dieprood.

Ik kon in de kas op 22 juli de eerste rijpe pepers oogsten en daarmee was ze de vroegste pepers van dat jaar en heeft ze zeker ook een goede kans van slagen in de buitenteelt (mits je haar vroeg zaait, en vanaf half mei in pot op een zonnig en warm plekje houdt).

 

 

 

 

Laat een reactie achter.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief