Aji Ahuachapau

  • Species: Capsicum baccatum
  • Plant: 100 tot 120 centimeter hoog
  • Kleur: Groen - Oranje
  • Teeltduur: Middelvroeg
  • Opbrengst: Prima
  • Heetheid: Heet

Voor wie een Chinense baccatum niet kent, even dit (voor alle duidelijkheid); een baccatum is dus een andere soort peper dan een Capsicum annuum of een Capsicum chinense. Over het algemeen worden de planten wat groter en/of breder dan de meeste andere pepers. En de pepers zijn (uitzonderingen daargelaten) bijna altijd iets meer dan gemiddeld heet, en heel zuiver en fris van aroma, soms bijna citrusachtig (en daarom zijn ze naast het gewone gebruik in de keuken ook altijd nog extra geschikt voor visgerechten). En dat geldt zeker ook voor deze Aji Ahuachapáu.

De planten worden zo’n 100 centimeter hoog en 50 centimeter breed. De bloempjes zijn heel karakteristiek voor een baccatum; klein, wit, met een oker- tot olijfgroene tekening in het hartje.

De planten geven een prima opbrengst van vrij grote pepers (zo’n 10 centimeter lang en 3 centimeter breed). Ze rijpen van lichtgeelgroen naar fel oranje.

Ik kon hier in de kas op 14 augustus de eerste rijpe peper oogsten.

Ik heb deze peper al vaker geteeld en de eerste keer dat ik de zaden kocht heette deze peper nog CAP 220

Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ben Kooi

Beste Diana,
Heb deze peper nou het tweede jaar achtereen proberen te kweken met zeeer matig succes; de planten blijven achter, veel geel blad (bij geen van mijn andere > 30 variëteiten last van.
Een vriend heeft precies hetzelfde probleem. (Hij kweekt in de kas en ik buiten) We hadden allebei op je site gelezen dat je in augustus al pepers had en zeiden ‘we doen iets fout!’.
Toch wil ik m héél graag kweken, vooral omdat de ik de meeste baccatumsoorten (aji’s) erg lekker vind.
Ik zoek zaden van een andere gezonde plant. Heb je hier misschien nog wat zaden van te koop?
Vriendelijke groet,

Meld je aan voor de nieuwsbrief