Aji Blanco Cristal

  • Species: Capsicum annuum
  • Kleur: Crème - Rood
  • Teeltduur: Vroeg
  • Opbrengst: Zeer goed
  • Heetheid: Mildheet

Eén van mijn favoriete pepers, om een aantal redenen:

Vroeg, ik teelde dit jaar deze peper voor de vierde keer (zegt op zich ook al genoeg), en ook dit jaar gaf ze weer als één van de eerste rijpe pepers.

Mildheet: je kunt gemakkelijk een hele peper in een gerecht gebruiken zonder dat het dan te pittig wordt. Proef gewoon even een klein stukje, dan kun je inschatten hoeveel je kunt gebruiken. En dat gaat in dit geval heel makkelijk want ze is dus echt niet heel erg heet. Naast een milde heetheid heeft ze wat friskruidigs en een vleugje zoet.

Veel; de opbrengst is meer dan prima. De pepers zijn groot, bijna als een kleine puntpaprika, en er hangen veel pepers in de planten. Ze beginnen vaak rechtopstaand en gaan later hangen door de zwaartekracht. Om die reden moet ze dus ook wel worden aangebonden met een stok, om te voorkomen dat de grote hoeveelheid grote pepers ervoor zorgt dat een tak breekt.

De planten worden zo’n 70 centimeter hoog. De pepers rijpen van witgeel (ook dan natuurlijk al eetbaar en dan amper pittig en fris van smaak) via oranje naar fel lichtrood.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief