Chain Fair Chili

  • Species: Capsicum annuum
  • Kleur: Groen - Rood
  • Teeltduur: Laat
  • Opbrengst: Prima
  • Heetheid: Nauwelijks pittig

Een erg leuke paprika/peper, ik heb (gekochte zaden) van iemand uit Amerika gekregen), helaas kan ik verder geen informatie over haar vinden op internet. De zaden zouden zijn gekocht met een ‘fair trade’ etiket, verder kan ik helaas niet over vertellen. Wellicht dat in de Engelse taal googelen iets oplevert.

De pepers zijn behoorlijk groot, ruim 15 tot 20 centimeter lang, ze rijpen van donkergroen naar felrood. Onrijp groen zijn ze helemaal niet pittig, ze smaken meer als een groene paprika, fris kruidig, lichtbitter.

Rijp worden de pepers heel zoet en knapperig fris, erg lekker. Onderin de peper is dat met slechts een heel lichte tinteling op de tong, bovenin de peper (dichterbij de kroon, daar waar de zaadlijsten het dikst zijn) is de peper nog steeds behoorlijk zoet, maar dan ook een beetje heet. In gradaties is het lastig uit te leggen (want omstandigheden zoals voeding, weer, zon, grondsoort, vocht) hebben ook effect op de heetheid, maar ik schat de heetheid bovenin de peper in op ongeveer 1/8e van de bekende Cayennepeper, onderin de peper is dat nog geen 1/20e deel daarvan.

En samen met de knapperigheid en vooral zoete smaak vind ik haar heel lekker in allerlei roerbakgerechten. Maar ook in salsa’s en ook rauw prima te eten (mits je een beetje aan pittig eten bent gewend). Een soort zoete paprika en heel milde peper ineen.

De planten werden hier zo’n 110 centimeter hoog. Behoorlijk groot dus, maar ze had dat blijkbaar ook nodig, om tientallen pittig-zoete pepers te maken en te laten rijpen.

Over de vroegheid: ik kon op 29 september in de kas de eerste rijpe vruchten oogsten, geschikt voor kasteelt, en alleen voor ervaren peper- en paprikatelers ook een kans van slagen buiten.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief