Sweet Heat

  • Species: Capsicum annuum
  • Kleur: Groen - Rood
  • Teeltduur: Vroeg
  • Opbrengst: Prima
  • Heetheid: Mildheet

Deze peper heeft iets van een peper maar tegelijkertijd iets van een paprika.

De planten (ik had hier 2 sets van 3 planten staan) bleven vrij klein, zo’n 45 centimeter hoog en breed. De planten gaven een prima opbrengst van vrij grote pepers die onregelmatig van vorm en formaat zijn, zie foto. Helaas heb ik alleen 2 foto’s van de planten gemaakt in haar jonge tijd (juni), toen de planten nog niet heel vol waren. Uiteindelijk werden de planten steeds breder, het blad donkerder groen en uiteraard ook steeds meer pepers in de planten. In de laatste week van oktober schrijf ik dit en nog steeds hangen en pepers in de planten (die ook nog steeds rijpen).

De pepers zijn dunwandig en rijpen van donkergroen naar dieprood. Onrijp donkergroen zijn de pepers fris, kruidig, iets bitter en mildheet. Rijp rood worden de pepers kruidig, zachtzoet en bijna medium heet (maar nog net niet zo heet als een gemiddelde cayennepeper).

En ze is vroeg, de vroegste peper van dit jaar, ik kon in de kas in de laatste week van juni (!) al de eerste rijpe peper oogsten. En daarmee is ze prima voor onder glas maar heeft ze zeker ook een goede kans van slagen in de buitenteelt. Ik kon dus ook nog eens heel lang van de planten oogsten, tot in ieder geval eind oktober. Mocht je haar buiten willen telen, zaai dan vooral op tijd (februari) en houd de planten vanaf half mei in pot op een zonnig en warm terras.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anja Haelewijn

Ik heb zaadjes gekocht van deze webshop. De planten staan buiten in pot en de eerste peper was mooi rood begin juni. Ik heb 3 planten in 1 pot gezet en er hangen zeker nog 20-25 pepertjes aan en heel veel bloempjes. Ik heb geprobeerd de eerste te drogen maar dat lukt niet en ik heb de rest dan maar geproefd, maar die zijn helemaal niet “heet”. Er zit niks van pikante smaak in, ze smaken naar een zoete paprika, wel lekker.

Anja Haelewijn

Ik laat zeker nog iets weten!

Meld je aan voor de nieuwsbrief