Jalapeno Fooled You

  • Species: Capsicum annuum
  • Kleur: Groen - Rood
  • Teeltduur: Vroeg
  • Opbrengst: Prima
  • Heetheid: Niet pittig

Blijft toch een geweldig leuke ‘peper’. Alleen al voor de naam. Maar ook in vorm, smaak en opbrengst.

Als je informatie op internet zoekt over deze Jalapeño Fooled You vind je ergens ook de Mexicaanse uitdrukking: ‘Pepper for Gringo’s’. En dat vat het heel leuk samen, want dit is een peper die eruit ziet als een jalapeño, smaakt als een jalapeño maar dan zonder de heetheid van een jalapeño. Meestal is er echt geen spoortje van pittigheid, heel soms is er in de verte iets pittigs te proeven rond de zaadlijst, maar dat is niet bij elke peper zo en als het er al is (ik vermoed onder invloed van droogte of warmte), dan is het amper te proeven.

De vorm en grootte is dus karakteristiek voor een jalapeño (je ziet de pepers op oogstfoto links onderin in de hoek). De pepers kunnen zowel onrijp donkergroen als rijp dieprood worden gegeten. De smaak van een onrijpe, donkergroene peper is fris, kruidig en een vleugje bitter. Rijp rood wordt de smaak zoeter, warmer, kruidiger. Met soms dus soms een vleugje pittigheid rond de zaadlijsten maar meestal niet.

Ik heb deze peper al vaker geteeld en de planten werden hier ook dit jaar weer zo’n 70 tot 80 centimeter hoog. En ook nu was de opbrengst weer meer dan prima. En de eerste pepers begonnen hier in de kas al in juli te rijpen. Mocht je haar buiten willen telen, zaai dan vooral op tijd (februari) en houd de planten dan vanaf half mei in pot op het warmste en zonnigste plekje dat je haar kunt bieden.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief