Numex Suave Orange

  • Species: Capsicum chinense
  • Kleur: Groen - Geel
  • Teeltduur: Middelvroeg
  • Opbrengst: Goed
  • Heetheid: Nauwelijks pittig

Eindelijk gelukt, al zo vaak zaden van dit ras gekocht of geruild maar altijd bleek ze een Habanero-heetheid te hebben. Maar dit is de goede, dus jarenlang naar op zoek geweest :-).

Ze lijkt op een Habanero, in een flink formaat ook. En ze geurt bij het opensnijden naar een Habanero, kruidig, fruitig, alsof je een Surinaams eettentje binnen stapt. Maar ze is niet pittig, de eerste pepers die ik oogstte zelfs helemaal niet, niet meer dan een lichte tinteling. Toen de planten wat ouder werden werd ze wel iets pittiger (zoals de heetheid van een peper kan veranderen onder invloed van vocht, temperatuur, voeding en andere omstandigheden), maar nog steeds niet meer dan mildheet, je kunt gemakkelijk een hele peper in een gerecht gebruiken zonder die echt heel pittig te maken. En dat is heel leuk, als je wel de smaak wilt maar niet de heetheid (bijvoorbeeld met kinderen), of de smaak sterker wilt maken zonder de heetheid sterker te maken.

De plant werd in de kas zo’n 80 centimeter hoog en 50 centimeter breed, de pepers zijn iets minder talrijk dan bij bijvoorbeeld de Jamaican Hot Chocolate maar dat maakt ze vervolgens weer goed in de omvang van de pepers. Ze rijpen van middelgroen naar warm geel.

chilipepers

Op de foto hierboven zie je haar midden onder, links de Jamaican Hot Chocolate, rechts boven de Peach Habanero, rechtsonder de Black Habanero. Zo kun je een beetje opbrengst, vorm en grootte inschatten ten opzichte van andere chinense-pepers.

Ik kon in de kas op 11 augustus de eerste rijpe peper oogsten.

peper-numex-suave-orange-plant

Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jeroen

Ik zou deze peper graag willen kweken, weet je toevallig waar ik de juiste kan vinden ?

Meld je aan voor de nieuwsbrief