Birgits Locoto

  • heet
  • soort: Capsicum baccatum

Voor wie een Chinense baccatum niet kent, even dit (voor alle duidelijkheid); een baccatum is dus een andere soort peper dan een Capsicum annuum of een Capsicum chinense. Over het algemeen worden de planten wat groter en breder dan de meeste andere pepers. En de pepers zijn (uitzonderingen daargelaten) bijna altijd iets meer dan gemiddeld heet, en heel zuiver en fris van aroma, soms bijna citrusachtig. En dat geldt zeker ook voor deze Birgit’s Locoto (en trouwens ook voor de Aji Ahuachapáu, de enige andere baccatum die je ook in deze zadenlijst kunt vinden).

De planten worden zo’n 100 centimeter hoog en 60 centimeter breed. De bloempjes zijn heel karakteristiek voor een baccatum; klein, wit, met een oker- tot olijfgroene tekening in het hartje.

De planten geven een zeer goede opbrengst van tientallen pepers die zo’n 5 tot 6 centimeter lang zijn. Ze rijpen van lichtgeelgroen via geel en oranje naar fel rood.

Ik kon hier in de kas op 19 augustus de eerste rijpe peper oogsten, voor ervaren pepertelers is ze ongetwijfeld ook prima te telen in een pot op een warm terras.

Laat een reactie achter.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief