Trinidad Scorpion

  • Species: Capsicum chinense
  • Kleur: Groen - Rood
  • Teeltduur: Laat
  • Opbrengst: Prima
  • Heetheid: Extreem heet

Extreem heet. Je kunt het maar beter alvast weten :-).

Dit is een peper uit de groep allerheetste pepers ter wereld (zoals ook Bhut Jolokia, Naga Morich, 7POD). De pepers uit die groep lijken altijd wel een beetje op elkaar, al kan de kleur wel verschillen. Maar altijd met een onregelmatige bijna sinaasappelachtige huid ).

De pepers zijn dunwandig, en juist heel glad van binnen, met een bijna olieachtige vochtigheid. En dat is dan ook wat haar zo heet maakt, de olieachtige stof is capsaïcine. Denk qua heetheid wel aan een Habanero en dat ongeveer maal 3 of 4. En dus alleen geschikt voor mensen die zeer heet kunnen en willen eten, of mensen die haar voor de grap hebben (om een vriend of collega eens te laten proeven), maar zelf eten we ze ook gewoon hoor. Alleen gebruik ik maar een half theelepeltje vruchtvlees van deze peper in een gerecht, en dan is ze voor ons echt al ruim pittig genoeg :-).

Ook deze pepers hebben het kruidige van chinensepepers, maar dan toch net anders dan Habanero’s en Scotch Bonnet’s, minder zwaar kruidig, meer scherp kruidig. Ze bevatten heel weinig zaden, soms maar 3 of 4 zaden peper pepertje. Daarom dus ook niet heel veel zaden per zakje en niet veel zakjes voorradig.

De planten worden zo´n 60 tot 70 centimeter hoog, en bijna even breed. Ze geven een goede tot prima opbrengst.

Ze is wel echt een behoorlijk late peper: ik kon hier op 26 augustus in de kas de eerste rijpe peper oogsten. Daarmee is ze vooral geschikt voor de teelt onder glas (en voor ervaren pepertelers die extra vroeg zaaien of planten binnen kunnen overwinteren).

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief