Rouge Noir

  • Species: Capsicum chinense
  • Kleur: Groen - Rood
  • Teeltduur: Middelvroeg
  • Opbrengst: Prima
  • Heetheid: Zeer heet

Wat een leuke peper! Ik houd van rassen die lekker en ook nog mooi zijn. En deze peper is prachtig. Bij de zaailingen zie je al de ontwikkeling van het donkerpaars in het donkergroene blad (zie foto). Ook de volwassen planten hebben nog wat paars in blad en stelen.

Na de kleine witte bloempjes met een klein vleugje lila verschijnen de pepers: ze zijn vrij groot (ongeveer 4 centimeter lang en 2,5 centimeter breed). Ze zijn onregelmatig van vorm en soms ook van kleur (zie de foto’s), ze rijpen van groen met paars naar helderrood, soms nog met een vleug geel/oranje als tussenstap. Je herkent in de vorm en vooral de huid van de peper dat ze familie van de groep allerheetste pepers ter wereld (zoals Bhut Jolokia, Naga Morich, Trinidad Scorpion, etc.).

En de pepers zijn inderdaad dan ook zeer heet, en ze hebben flink wat kruidigheid in het aroma. Wees vooral voorzichtig in het gebruik, een hele peper was hier in een 2-persoons maaltijd flink te heet :-).

De opbrengst is prima. De planten werden zo’n 60 centimeter hoog en vrij breed. Ik kon op 12 augustus de eerste rijpe peper oogsten. En daarmee is ze uiteraard zeer geschikt voor de teelt onder glas maar heeft ze in een mooie zomer en vooral met wat ervaring (vroeg genoeg zaaien en een zonnige en beschutte plek in een pot vanaf mei) zeker ook wel een kans van slagen in de buitenteelt. Die teelt in pot is niet alleen noodzakelijk omdat het warmer en meer gecontroleerd qua vocht, voeding, etc. is, ze is ook nog eens erg mooi in een pot.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief