Yellow Pointy

 

  • zeer heet
  • Capsicum chinense
  • herkomst: ?
  • vroegheid: middelvroeg

 

Erg leuke peper! De planten blijven compact, zo’n 50 cm hoog. Donkergroen blad en pepers die rijpen van middengroen naar helder citroengeel, ze zijn erg leuk van vorm, langwerpig, puntig, soms bijna lantaarnvormig.

De opbrengst is enorm, letterlijk tientallen pepertjes per plant, de pepertjes zijn klein tot middelgroot (zo’n 3 tot 4 cm groot), zeer heet, met wat kruidigheid maar vooral frisheid en wat fruitigs in het aroma. Je hebt voor een gewone maaltijd aan 1 of 2 van die zeer hete pepertjes genoeg om een gerecht al goed pittig te maken.

Ik kon op 1 augustus de eerste rijpe pepertjes oogsten, en dat is behoorlijk vroeg (voor een warmbloedige, zeer hete chinense-peper), geschikt voor kasteelt maar in een mooiere zomer toch ook prima in een leuke pot op een zonnig terras.

 

1 reacties op Yellow Pointy

Theo Peterbroers 28 juni 2020 om 19:12

Ha Diana, ik heb Yellow Pointy in de open lucht. Het eerste jaar was de oogst niet geweldig, maar ik heb hem op de vensterbank overgehouden. Na verpotten in een grotere pot (10 l), had ik half april al de eerste groene vruchtjes. Nu oogst ik al zeker een maand rijpe pepertjes.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief