Thai Red Hot

Deze peper wordt soms Thai Red genoemd en soms Thai Red Hot (niet Thai Hot want dat is echt een andere peper, ook fel rood maar veel kleiner).

Een echte Thaise peper, flink heet (niet zo heet als bijvoorbeeld een Habanero hoor), zeer geschikt voor allerlei Oosterse gerechten, sambal, curry’s en noem maar op. De heetheid is scherp, zonder het kruidige en exotische van Habanero’s, het is eerder een frisse heetheid, scherp, pittig, bijna citrusachtig in het aroma.

De pepers rijpen van donkergroen naar felrood, ze zijn langwerpig van vorm.

De planten werden hier zo’n 70 centimeter hoog. De pepers groeien en rijpen niet per stuk aan een tak (zoals de meeste pepers), maar zitten in clusters van zo’n 8 tot 10 pepertjes bij elkaar, ze staan rechtop in de planten (zie onderste foto). Geeft een vrolijk en oosters effect (want alleen bij echt Oosterse pepers zie je dit wel vaker).

Ik kon op 19 augustus in de kas de eerste rijpe peper oogsten, de kans op een goede oogst van rijpe pepers in de buitenteelt is eigenlijk gewoon te klein (tenzij je een ervaren peperteler bent of planten binnenshuis overwintert of al in de winter zaait, etc.). De opbrengst is meer dan prima.

??????????????

 

Laat een reactie achter.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief