Large Red Cherry

  • mild tot mediumheet
  • soort: Capsicum annuum
  • vroegheid: 103 dagen

Planten werden hier zo’n 90 centimeter hoog. Geven een  prima opbrengst van 3 tot 5 centimeter grote ronde pepers. De pepers rijpen van donkergroen naar dieprood en staan ondersteboven in de planten (zie foto 2).

Het vruchtvlees is opvallend dik, zo dik als het vruchtvlees van een paprika. En ze is dan ook niet heel erg heet, voor mensen die er tegen kunnen is ze misschien nog wel leuk om te vullen (kapje eraf, roosteren in de oven, vullen met iets lekkers als bijvoorbeeld kaas, nog even terug de oven in en dan warm opdienen).

Mocht je het toch net iets te pittig vinden (het vruchtvlees is zoet en iets pittig, bij de zaadlijsten wordt het ‘tricky’ en wordt ze plotseling een stukje pittiger), dan zijn algemene bereidingen als gebruik in roerbak, stoofschotels,, etc. ook prima.

Over de vroegheid: ik kon op 4 augustus in de kas de eerste rijpe vruchten oogsten, geschikt voor kasteelt, maar voor ervaren peper- en paprikatelers en extra vroege zaaiers ook wel een kans van slagen buiten (mits in pot gehouden op een zonnig en beschut terras).

Laat een reactie achter.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief