Large Red Cherry

  • mild tot mediumheet
  • soort: Capsicum annuum
  • vroegheid: 103 dagen

Planten werden hier zo’n 90 centimeter hoog. Geven een  prima opbrengst van 3 tot 5 centimeter grote ronde pepers. De pepers rijpen van donkergroen naar dieprood en staan ondersteboven in de planten (zie foto 2).

Het vruchtvlees is opvallend dik, zo dik als het vruchtvlees van een paprika. En ze is dan ook niet heel erg heet, voor mensen die er tegen kunnen is ze misschien nog wel leuk om te vullen (kapje eraf, roosteren in de oven, vullen met iets lekkers als bijvoorbeeld kaas, nog even terug de oven in en dan warm opdienen).

Mocht je het toch net iets te pittig vinden (het vruchtvlees is zoet en iets pittig, bij de zaadlijsten wordt het ’tricky’ en wordt ze plotseling een stukje pittiger), dan zijn algemene bereidingen als gebruik in roerbak, stoofschotels,, etc. ook prima.

Over de vroegheid: ik kon op 4 augustus in de kas de eerste rijpe vruchten oogsten, geschikt voor kasteelt, maar voor ervaren peper- en paprikatelers en extra vroege zaaiers ook wel een kans van slagen buiten (mits in pot gehouden op een zonnig en beschut terras).

2 reacties op Large Red Cherry

Pieter Priems 26 oktober 2021 om 22:13

Ik vraag me af wat het verschil is met Ghana Round. Ze lijken wel heel veel op elkaar. Zijn het niet dezelfde?

Ruud & Diana 28 oktober 2021 om 08:47

Hallo Pieter,
Er bestaan enorm veel peperrassen, en een flink aantal daarvan lijkt heel erg op elkaar, maar dat wil niet zeggen dat ze genetisch gezien hetzelfde zijn, dezelfde oorsprong hebben, etc. Wie de ´ouders´ van Ghana Round waren, en wie de ´ouders´ van deze Large Red Cherry zijn durf ik niet te zeggen, ik weet dat deze large Red Cherry uit Amerika komt en ga er vanuit dat de Ghana Round ook echt uit Ghana komt. Ik heb deze 2 rassen niet in hetzelfde jaar geteeld en dus is het lastig om de verschillen en overeenkomsten goed te beoordelen. Ik weet wel wat de Ghana Round pepers hier wel echt wat groter waren en dat vooral de opbrengst ook groter was.
Ter vergelijk: er bestaan meer dan 12.000 tomatenrassen, en daarvan zijn er natuurlijk honderden die heel erg veel op een andere tomaat lijken maar het genetisch gezien toch niet zijn, vaak een heel andere oorsprong hebben, etc.
groetjes,
Diana


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief