Orange Pepperoncini

  • Species: Capsicum annuum
  • Kleur: Groen - Oranje
  • Teeltduur: Laat
  • Opbrengst: Goed
  • Heetheid: Mildheet

BIJZONDERHEDEN:

Deze peper heeft een mooie heldere kleur die ergens tussen geel en oranje in ligt. Ik ben helaas vergeten om een overzichtsfoto te maken. Ik heb alleen deze ene foto van de plant. Maar daar kun je in ieder geval de wat onregelmatige vorm (met kreukels en deukjes) zien, en je kunt zien dat de pepers mooi verdeeld in de planten hangen. De smaak is lekker: fris kruidig en amper pittig in het onrijpe groene stadium, rijp geeloranje wordt de smaak voller, meer warm en bijna fruitig kruidig.

De planten waren opvallend compact, werden niet hoger dan ongeveer 50-55 centimeter, leuk voor in een pot! Daar moet ik dan wel bij zeggen dat ik pas in de 3e week van augustus de eerste rijpe pepers kon oogsten. In een jaar dat alle soorten en rassen laten dan normaal waren zegt dat misschien niet heel veel maar voor nu zou ik de buitenteelt van deze peper alleen aanraden voor mensen met wat ervaring met de teelt van pepers, die ze vroeg zaaien en op een warm terras in de volle zon houden.

Ik vond haar zelf zeker leuk en lekker genoeg om haar weer eens te zaaien: de pepers zijn dunwandig, in dunne reepjes gesneden zijn ze zeer geschikt voor op een pizza, in (Oosterse) salades, in een niet te hete sambal, drogen, etc..

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief