Cayenne Purple 2

  • Species: Capsicum annuum
  • Kleur: Paars - Rood
  • Teeltduur: Middelvroeg
  • Opbrengst: Prima
  • Heetheid: Medium heet

Deze peper is ook mooi, leuk en lekker. Ik teelde al eerder Cayenne Purple, de zaden kwamen toen van een andere aanbieder. En omdat ik de planten toch wel behoorlijk verschillend vind zet ik de Cayenne Purple die ik in 2020 teelde op deze plaats met deze naam ‘2[‘. Vergelijk vooral beschrijving en foto´s met de andere Cayenne Purple

De smaak is prima; cayennewaardig heet (en dat is zeker niet te heet) en ze heeft een lekker kruidig aroma, geschikt voor allerlei koude en warme gerechten maar ook om bijvoorbeeld sambal van te in maken.

De planten zijn mooi: het blad is donkergroen en de stelen hebben een vleugje donkerpaars. De bloempjes zijn wit met lichtpaars. En de pepers veranderen tijdens het rijpen van diep donkerpaars via paars, oudroze (soms met wat olijfgroen erdoor) uiteindelijk naar rood (zie foto’s). De pepertjes zijn vrij klein (kleiner dan een cayennepeper zoals je die in de winkel kunt kopen): ongeveer 4,5 centimeter lang en een 1,5 centimeter breed.

De planten werden zo’n 50 centimeter hoog en de opbrengst is prima. Ik kon in de kas in de derde week van juli de eerste rijpe peper oogsten. En daarmee is ze uiteraard zeer geschikt voor de teelt onder glas maar heeft ze met wat ervaring (vroeg genoeg zaaien en vanaf half mei in pot op een zonnige plek) zeker ook een goede kans van slagen in de buitenteelt. Die teelt in pot is niet alleen noodzakelijk omdat het warmer en meer gecontroleerd qua vocht, voeding, etc. is, ze is door de kleurencombinaties ook nog eens mooi in een pot.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kevin

Hallo Diana,

De zaden “Peper Cayenne Purple”, die je eind 2020 verkocht… zijn dat de zaden van deze Cayenne Purple 2, of toch deze van de Cayenne Purple (https://www.mooiemoestuin.nl/peper/cayenne-purple/)?
Kwestie van zelf de juiste informatie bij te houden.

Groetjes,

Kevin

Meld je aan voor de nieuwsbrief