Cayenne Purple

  • Species: Capsicum annuum
  • Kleur: Paars - Rood
  • Teeltduur: Middelvroeg
  • Opbrengst: Prima
  • Heetheid: Medium heet

Mooi pepertje, mooie planten ook! De pepers zijn slechts half zo groot als de cayennepepers die je in een winkel tegen komt, ze zijn mooi glad en stevig.

De planten worden zo’n 60 centimeter hoog. De stelen zijn donkergroen met een donkerpaarse was en het blad is donkergroen, soms (afhankelijk van temperatuur en tijd) ook nog met iets paars in zich. De prachtige diep paarse bloempjes steken er mooi bij af. En dan de pepers; die zijn talrijk, ze zijn onrijp diep donkerpaars, bijna lakzwart. Bij het rijpen worden de pepers donkerrood.

De pepertjes  zijn zo’n 5 tot 7 centimeter lang, en ze zijn medium heet met een lekkere frisse kruidigheid.

De opbrengst is prima, en doordat de planten en bloemen en pepers zo mooi zijn zou ik zelf kunnen bedenken deze peper eens te zaaien en dan vanaf mei in een pot op een zonnig terras te houden.

Ik kon in de kas begin augustus de eerste rijpe pepers oogsten.

Ik heb in 2020 wederom zaden van deze peper gekocht, bij een andere aanbieder, en dat leverde toch een andere plant op. Om ze niet te verwarren kun je die vinden bij Cayenne Purple 2, vergelijk vooral de beschrijving en foto´s!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marjan

Ik heb van mijn buurvrouw een paar kleine peperplantjes gekregen die haar moeder gekweekt had. Sommige hadden een beginnende vrucht, die echter zwart werd. Ik dacht dat ze aan het rotten waren, maar dankzij de buurvrouw en jouw site ontdekte ik dat er kennelijk ook zwart/paarse pepers bestaan, daar had ik nog nooit van gehoord.
Nu heeft een van die plantjes 2 zwarte en 1 rode peper, en zitten er nog wat witte bloemetjes in. Geen paarse dus, zoals op deze pagina.
Zowel rode als zwarte pepers aan1 plant komt wel vaker voor, zie ik aan je foto’s. Maar hoe zit het dan met die bloemetjes? Wat zegt de kleur daarvan over de soort?

Meld je aan voor de nieuwsbrief