Numex Twilight

  • Species: Capsicum annuum
  • Kleur: Lilapaars - Rood
  • Teeltduur: Middelvroeg
  • Opbrengst: Prima
  • Heetheid: Medium heet

Dit is een kleine peper, zowel in plant als in vrucht. Niet heel klein hoor, ik heb deze Numex Twilight al vaker geteeld en ook nu werden de planten weer zo’n 45 tot 55 centimeter hoog.

De pepertjes worden ongeveer 2 tot 3 centimeter groot. Ze beginnen lilapaars, en rijpen vervolgens via wit, geel en oranje naar helderrood. In de planten zie je dan ook al die kleurtjes terug, de pepertjes staan rechtop in de planten en steken net boven het blad uit, en dat geeft een vrolijk effect (zie foto’s).

De pepertjes zijn niet alleen decoratief maar ook gewoon eetbaar en lekker; ze zijn onrijp fris kruidig en mildheet, naarmate de pepers rijpen worden ze heter en warmer.

Nog even over de naam: de naam Numex komt wel vaker voor in pepernamen, de rassen die met Numex beginnen zijn veredeld aan de universiteit van New Mexico (denk aan Numex Big Jim, Numex Suave, Numex Conquistador, etc.).

Omdat de planten redelijk klein en compact blijven zijn ze ook erg leuk in een pot op een warm terras. De opbrengst is meer dan prima.

Ik kon in de kas eind juli al de eerste rijpe pepers oogsten, ze is dus ook vroeg genoeg voor de buitenteelt (mits vroeg gezaaid en in de zomer in pot op een zonnig en warm plekje gehouden).

Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
berber

Ik heb dit ras nu. Bij mij is de kleur echter een beetje anders. De bladeren zijn donkergroen met een vleugje paars. De jonge plant was meer paars dan groen. De vruchten begonnen diep donkerpaars en kleurden daarna pas lila, wit, geel, oranje rood. Hij staat bij mij in een pot en doet het geweldig. Geen grote plant maar wel héél veel pepertjes. We hebben er nog nauwelijks van gegeten want hij is zo mooi..

Meld je aan voor de nieuwsbrief