Numex Twilight

  • heetheid: mediumheet
  • soort: Capsicum annuum

Dit is een kleine peper, zowel in plant als in vrucht. Niet heel klein hoor, ik heb deze Numex Twilight al vaker geteeld en ook nu werden de planten weer zo’n 45 tot 55 centimeter hoog.

De pepertjes worden ongeveer 2 tot 3 centimeter groot. Ze beginnen lilapaars, en rijpen vervolgens via wit, geel en oranje naar helderrood. In de planten zie je dan ook al die kleurtjes terug, de pepertjes staan rechtop in de planten en steken net boven het blad uit, en dat geeft een vrolijk effect (zie foto’s).

De pepertjes zijn niet alleen decoratief maar ook gewoon eetbaar en lekker; ze zijn onrijp fris kruidig en mildheet, naarmate de pepers rijpen worden ze heter en warmer.

Nog even over de naam: de naam Numex komt wel vaker voor in pepernamen, de rassen die met Numex beginnen zijn veredeld aan de universiteit van New Mexico (denk aan Numex Big Jim, Numex Suave, Numex Conquistador, etc.).

Omdat de planten redelijk klein en compact blijven zijn ze ook erg leuk in een pot op een warm terras. De opbrengst is meer dan prima.

Ik kon in de kas eind juli al de eerste rijpe pepers oogsten, ze is dus ook vroeg genoeg voor de buitenteelt (mits vroeg gezaaid en in de zomer in pot op een zonnig en warm plekje gehouden).

Laat een reactie achter.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief