Big Jamaican

  • Species: Capsicum chinense
  • Kleur: Groen - Rood
  • Teeltduur: Middelvroeg
  • Opbrengst: Prima
  • Heetheid: Heet

Ze is een chinensepeper, en dat zijn over het algemeen zeer hete zeer kruidige en ook erg late pepers (de heetste rassen ter wereld behoren tot deze groep). En deze heeft van al die eigenschappen net iets minder (in de goede zin van het woord); is wel een echte chinensepeper maar wel behoorlijk vroeg voor een chinensepeper (ik kon op 18 augustus in de kas al de eerste rijpe pepers oogsten, de rest van de chinensepepers rijpten pas vanaf september).

Ze levert dan wel iets aan heetheid en kruidigheid in, maar dat vind ik zelf helemaal niet erg, ik vind het prima dat ze niet zo bloedheet is als bijvoorbeeld de Trinidad’s, Scotch Bonnet’s, Bhut Jolokia’s, etc. Maar wel heet hoor, echt wel flink wat heter dan een cayennepeper. Maar net niet heet genoeg om in de groep van de zeer hete en extreem hete pepers te behoren. En omdat ze ook iets minder van de zware kruidigheid van de Scotch Bonnet’s heeft is ze ook iets makkelijker te gebruiken in internationale gerechten die niet perse Zuid-Amerikaans hoeven te zijn, past dus ook prima in Italiaans, Frans, Aziatisch.

De planten worden zo’n 60 centimeter hoog, wat compacter dan de meeste chinensepepers. De pepers zijn vrij groot en de opbrengst is prima. De pepers rijpen van middelgroen naar fel rood.

Nog even over de foto hieronder, want dat lijkt er niet zo gezond uit te zien. Maar dat komt omdat ik in een blog eens iets schreef over het strippen van peperplanten, waarbij je blad en bloemen en stengels verwijdert en op die manier de laatste pepers in het najaar nog zo snel mogelijk wilt laten rijpen. Een dag ervoor had ze dus al haar blad nog :-).

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief