Piment de la Bresse

  • Species: Capsicum annuum
  • Kleur: Groen - Rood
  • Teeltduur: Vroeg
  • Opbrengst: Prima
  • Heetheid: Medium heet

Dit is de derde keer dat ik deze peper heb geteeld, en er zijn 2 dingen die elke keer opvallend terug komen. Ze is lelijk, ik vind haar tenminste allesbehalve mooi. Geen idee of het voor iemand belangrijk is :-). De planten zijn vrij klein, zo’n 40 tot 45 centimeter hoog. En daarin hangen de pepers die nogal onregelmatig zijn. Ik heb altijd de neiging om elke peper eerst te proeven voor ik ze in een gerecht gebruik (nou is dat sowieso best heel handig, bij elke zelfgekweekte peper).

Maar dat komt in dit geval omdat de pepers zo veel van elkaar verschillen in vorm. En de ene peper kan ook nog wel flink van formaat verschillen met de ander. Of meer gekronkeld. Of juist niet. Er zijn geen verschillen in heetheid trouwens, want als ik de pepers proef zijn ze toch allemaal ongeveer hetzelfde; friskruidig, minder heet dan een cayennepeper, dunwandig, lekker. En de pepers rijpen van donkergroen naar felrood.

En dan het andere opvallende punt; ze is vroeg, ook dit jaar weer één van de allervroegste. Ik op in de kas op 10 juli al (!!) de eerste rijpe peper oogsten. En daarmee moet ze (mits je op tijd zaait, rond februari, en de planten vanaf mei in pot op een zonnig terras houdt) een prima kans van slagen in de buitenteelt hebben.

 

Mocht je dus geen bezwaar hebben tegen haar lelijkheid :-), dan is ze wel één van de beste pepers om eens in de buitenteelt te proberen.

p.s: de naam komt van het gelijknamige dorp Bresse in Frankrijk, en dat ligt ongeveer halverwege Frankrijk en dan in het Oosten. En als de pepers daar veel geteeld worden duidt dat natuurlijk ook al op de mogelijkheid om haar in een wat koeler klimaat te telen (meer dan bijvoorbeeld pepers uit Trinidad, Suriname, Tasmanië, etc.).

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief