Early Jalapeno

  • Species: Capsicum annuum
  • Kleur: Groen - Rood
  • Teeltduur: Vroeg
  • Opbrengst: Prima
  • Heetheid: Medium heet

Ik heb deze jalapeñopeper wel vaker geteeld, omdat ze altijd betrouwbaar is; gezonde planten met een prima opbrengst van middelgrote jalapeño’s. Ze wordt ook wel Jalapeño Early genoemd, ik denk het dezelfde is als Jalapeño Early.

De pepers rijpen van donkergroen naar fel rood en zijn, zoals alle pepers en dus ook jalapeño’s eetbaar; onrijp groen zijn ze fris, kruidig en iets minder heet; leuk om in bijvoorbeeld zoetzuur in te maken. Rijp rood zijn ze net niet zo heet als een Spaanse peper met een lekkere warme kruidigheid, heerlijk in allerlei gerechten (maar je kunt er bijvoorbeeld ook sambal of chilisaus van maken).

De planten werden ook nu weer zo’n 50 centimeter hoog. Ze heeft ondanks die geringe hoogte wel een stok nodig en moet worden opgebonden, omdat de pepers dikwandig zijn en daardoor relatief zwaar, plus het grote aantal pepers bij elkaar kan er zonder opbinden voor zorgen dat er takken knakken. De opbrengst is dan ook meer dan prima.

Ze heeft haar naam niet voor niets gekregen; ze is voor een jalapeño behoorlijk vroeg, ik kon in de derde week van juli de eerste rijpe peper oogsten. En daarmee is ze uiteraard prima geschikt voor onder glas maar heeft ze zeker ook een kans van slagen in de buitenteelt (mits ze vroeg wordt gezaaid en in pot op een warm en zonnig terras wordt gehouden. De opbrengst is niet alleen vroeg maar ook meer dan prima!

Op de laatste foto in de galerij zie je de 3 jalapeño’s van 2020 (links de Numex Piñata in rijp en onrijp, rechts deze Jalapeño Early in onrijp groen en onder Jalapeño Azabache). Zo kun je een beetje het formaat inschatten.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jose Geurtse

Vraag wat is de ontkiemins tijd van de jalapeno peper. Ik heb zaad gekregen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief