Numex Orange Spice

  • Species: Capsicum annuum
  • Kleur: Groen - Oranje
  • Teeltduur: Laat
  • Opbrengst: Goed
  • Heetheid: Medium heet

Dit is een mooie diep oranje peper met een dikke vruchtwand. Je kunt zo direct zien dat ze een Jalapeñopeper als vader of moeder heeft. Dit ras is ontwikkeld door de universiteit van Nieuw Mexico (altijd te herkennen aan het woord Numex), die ook bekende en geliefde rassen als Numex Twilight, Numex Centennial, Numex Big Jim, Numex Piñata, etc. hebben ontwikkeld.

Helaas stond deze peper achterin de kas, met veel problemen door wateroverlast en een mol. Daardoor was de opbrengst matig. Hier krijgt ze zeker in een ander jaar een nieuwe kans want de kleur is prachtig, de vorm bijna barbapappa-achtig zacht en de smaak is prima: zeker niet heel heet maar wel jalapeñowaardig en lekker kruidig. De pepers rijpen van groen naar dieporanje en de planten werden hier zo’n 50 centimeter hoog (ik durf niet te zeggen of dat mede door de wateroverlast en mol kwam of dat ze altijd zo compact is.

Ik kon eind augustus in de kas de eerste rijpe pepers oogsten, ook dat zal te maken hebben met de problemen dit jaar. Ik vond de onrijpe pepers ook lekker (net als groene jalapeño’s ook onrijp eetbaar zijn): fris, kruidig, en pittig zonder heel heet te zijn.

Op deze foto zie je de pepers van het ras Numex Orange Spice bovenaan op het bord (links zie je Aji Jobito, rechts Madre Vieja, onder Orozco Purple en in het midden Piment Oiseau)
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief