Trinidad Perfume

  • Species: Capsicum chinense
  • Kleur: Groen - Geel
  • Teeltduur: Laat
  • Opbrengst: Prima
  • Heetheid: Mildheet

In 2017 is het me voor het eerst eindelijk gelukt om dit ras (maar dan ook de enige echte) te bemachtigen, al zo vaak zaden van dit ras gekocht of geruild maar altijd bleek ze een Habanero-heetheid te hebben. Maar nu heb ik dus de echte!

Ze is een kleine chinensepeper, en ze geurt bij het opensnijden naar een Habanero, kruidig, fruitig, alsof je een pot Surinaams sambal openmaakt. Maar ze is niet heet. Het is lastig om in te schatten en te beschrijven hoe heet ze dan wel is, misschien rond de helft van een gemiddelde cayennepeper. Die heetheid kan trouwens ook altijd wel een beetje variëren, wordt vaak iets sterker naar het einde van het seizoen toe (onder invloed van minder zon en warmte, vocht en voeding, en natuurlijk de leeftijd en conditie van de plant).

Je kunt in ieder gemakkelijk een hele Trinidad Perfume in een gerecht gebruiken zonder dat gerecht heel pittig te maken. En dat is heel leuk, als je wel de smaak bij die bijzondere en kruidige chinense-peper wilt maar niet de heetheid. Surinaams eten voor kinderen en ongeoefende pepereters :-).

De planten werden in de kas zo’n 50 centimeter hoog en breed (en daarmee is ze in alles, dus zowel plant als pepertjes, een vrij kleine peper. De pepers zijn gemiddeld zo’n 2,5 centimeter groot, ze rijpen van lichtgroen naar helder lichtgeel.

Ik kon in de kas in de 3e week van augustus de eerste rijpe peper oogsten.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frank

Waar heb je deze vandaan als ik vragen mag? Fruitig en een klein beetje heet is precies het soort peper wat ik zoek, en ik heb helaas ook al eerder mee gemaakt dat ik een peper opgekweekt had en een half jaar later tot de conclusie kwam dat het niet was wat ik zocht.

Meld je aan voor de nieuwsbrief