Shishitou

Een echte Japanse peper. Maar dan eentje zonder heetheid (in Japan wordt natuurlijk ook helemaal niet zo vaak heel pittig gegeten). De pepers worden zowel onrijp als rijp gegeten (misschien onrijp zelf nog wel vaker). Onrijp zijn ze zonder heetheid, ze zijn wel pittig maar dan niet als in heetheid maar als in kruidigheid, soms zelfs wat citrusachtig. Onrijp worden ze gebruikt in roerbak, salades, etc.. Maar omdat ze een extra dunne vruchtwand heeft worden deze niet hete pepers ook gebruikt om te frituren (in een tempurabeslag). Deze extra dunne vruchtwand en dus minder vruchtvlees zorgt er ook voor dat ze bijvoorbeeld zeer geschikt is om te drogen.

De pepers rijpen van donkergroen naar donkerrood. En rijp wordt de smaak zoeter, ook nog steeds kruidig. En heel soms krijgt ze dan ook iets pittigs, nooit echt heet, maar wel iets om even rekening te houden met bijvoorbeeld kinderen (want nooit zo heet dat volwassenen en nu echt van schrikken :-)). Maar 9 van de 10 pepers blijven ook gewoon mild in rijp stadium hoor.

De planten worden zo’n 60 centimeter hoog, ze geven een prima opbrengst van deze niet-hete-pepers.

Ik kon op 29 juli al de eerste rijpe peper oogsten. En daarmee denk ik dat ze ook een leuke potplant op een warm terras kan zijn (uiteraard wel in februari al zaaien dan), zeker omdat in dit geval de groene pepers zeker net zo lekker zijn dan de rijpe rode pepers.

Peper Shishito plant

Laat een reactie achter.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!