Habanero Hot Lemon

  • Species: Capsicum chinense
  • Kleur: Groen - Geel
  • Teeltduur: Laat
  • Opbrengst: Prima
  • Heetheid: Zeer heet

Je ruikt het al als je de peper opensnijdt: een echte chinense en dus habanero: het kruidige en tegelijkertijd frisse aroma prikt in je neus en ik moet er altijd kuchen als ik te dichtbij inadem :-). Zeer heet, kruidig, beetje fruitig, geen peper om zonder handschoenen aan te pakken. En bij het opensnijden wordt dan ook gelijk duidelijk dat ze zeer weinig zaden bevat, soms 2 of 3, soms nog 1 of 2 meer maar dan houdt het echt wel op, er zitten nooit meer dan 5 zaden in een peper van dit ras.

De planten werden zo’n 70 centimeter hoog en behoorlijk breed (een setje van 3 planten werd hier bijna even breed als hoog). De pepers zijn vrij groot/lang: ongeveer 4,5 centimeter lang en ruim 2,5 centimeter breed, en ze hebben een wat gedeukt en kreukelig uiterlijk (ze doen me wat denken aan het ras Fatalii). Ze rijpen van donkergroen naar licht citroengeel. Onrijpe pepers zijn uiteraard ook eetbaar, ze zijn dan iets minder heet (maar dan ook nog steeds heel heet), en wat meer friskruidig in plaats van warmkruidig van smaak.

Ik kon in de kas in de laatste week van augustus de eerste rijpe peper oogsten. Die oogst duurde tot ik de planten eind oktober wilde ruimen omdat ik nu eenmaal ook ruimte nodig heb voor de wintergroenten in de kas, maar toen hingen er nog flink wat groene pepers in de planten. De opbrengst is dan ook prima.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief