Pimiento del Piquillo

  • Species: Capsicum annuum
  • Kleur: Groen - Rood
  • Teeltduur: Vroeg
  • Opbrengst: Prima
  • Heetheid: Nauwelijks pittig

Dit is een mildhete peper. Mildhete pepers zijn altijd ietwat gevaarlijk, in zoverre dat ze niet heel consistent zijn; afhankelijk van de tijd van het jaar, zon, warmte, vocht, voeding, kan de heetheid wat variëren. Niet dat ze ineens heet wordt hoor, maar in de zomer kun je wellicht denken dat ze gewoon een paprika is, zonder enige heetheid. Terwijl in de herfst de ze peper wel wat peperig wordt 🙂 . Niet heet maar wel pittiger dan in de voorafgaande weken.

Het vruchtvlees is en blijft heerlijk zoet en iets kruidig van smaak. Meer dan mildheet worden de pepers dus niet, en dat alleen rond de zaadlijsten en in de nazomer. Maar omdat de omstandigheden per persoon, plant en zomer veranderen raad ik je aan gewoon eerst even te proeven voor je deze peper in een gerecht gaat gebruiken.

De planten werden hier ook dit jaar weer zo’n 120 centimeter groot, en dat is ook wel nodig want de planten maken een grote hoeveelheid pepers. De pepers beginnen donkergroen, ze zijn langwerpig en ietwat conisch gevormd.

Onrijp groen zijn de pepers fris, kruidig en dus helemaal niet pittig. Rijp rood wordt de smaak zoeter en voller, en dus soms met een klein beetje pittigheid rond de zaadlijsten.

Ik kon in de kas in de laatste week van juli de eerste rijpe paprika/peper oogsten. De planten geven een prima opbrengst.

Uiteraard ook zeer geschikt om te drogen en een heerlijke iets pittig/zoete peperpoeder van te maken. Maar ook zeer geschikt om te roosteren en te vullen (zoals op de website van Tapas Bonitas, zie hieronder, staat aangegeven). Wij vonden ze trouwens ook heel lekker om heel gewoon te gebruiken; in macaroni en spaghetti, chili con carne, tomaten- en goulashsoep, etc..

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief