Masquerade

  • Species: Capsicum annuum
  • Kleur: Lilapaars - Rood
  • Teeltduur: Vroeg
  • Opbrengst: Goed
  • Heetheid: Medium heet

Toch altijd weer een leuk pepertje! Dit is de derde of vierde keer dat ik haar teel en elke keer is ze één van de eerste pepertjes die rijpen, dit jaar op 17 juli (in de kas).

De planten geven elk jaar dat ik ze teel wel iets verscheidenheid (ooit gekochte zaden), sommigen iets meer violetpaars en wat puntiger van vorm, anderen iets meer roodpaars en iets minder in de lengte gestrekt. Maar alle planten blijven klein, in de volle grond in de kas niet hoger dan zo’n 30 tot 35 centimeter.

Vrolijk, want de pepertjes rijpen soms van paars naar rood maar vaak ook met tussenstadia van crème, geel en oranje. Zie de foto’s.

Ze lijkt dus veel op een sierpeper, maar de pepertjes zijn ook gewoon prima eetbaar (dat geldt voor alle sierpepers maar die smaken vaak naar niks en pas op voor de zeer giftige Solanum pseudocapsicum die dus op een peper lijkt en in tuincentra gewoon naast de sierpepers staat maar het dus niet is!).

Maar deze Masquerade is bijna een sierpeper maar de rijpe pepertjes zijn ook gewoon medium heet, en prima te gebruiken in de keuken.

Samen met de vroegheid (ik kon dus in juli al de eerste rijpe pepertjes oogsten) denk ik dat ze een erg leuke plant maakt in een pot op een warm terras (uiteraard wel in februari al zaaien dan), met ook buiten zeker kans op een leuke oogst. In de kas was de opbrengst prima.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meld je aan voor de nieuwsbrief