Devils Tongue Yellow

  • zeer heet
  • soort: Capsicum chinense

Ook weer niet voor watjes, de naam waarschuwt je alvast :-). Van de meest hete pepers van dit jaar was ze de vroegste, ik kon in 2016 op 4 augustus de eerste rijpe peper oogsten.

Daarmee is nog geen vroege peper hoor, maar wel een vroege peper in de chinense-groep (de groep van pepers die bijna altijd meer tijd en meer warmte nodig hebben om pepers te produceren en te laten rijpen). Prima voor in de kas, en voor ervaren pepertelers. Mocht je nog niet zo vaak pepers hebben geteeld dan zijn alle chinense-pepers wel lastiger dan de gemiddelde annuum-pepers. Als je het toch wilt proberen, kijk dan nog even op deze pagina met informatie over de buitenteelt van pepers, van potmaat en voeding, tot extra vroeg zaaien, etc.: Peper

Zo heet als ongeveer een Habanero, misschien ietsiepietsie minder maar niet veel minder. En een lekkere fruitige en kruidige geur.

De planten werden hier zo’n 60 centimeter hoog en 50 centimeter breed, en gaven een meer dan prima opbrengst van deze zeer hete pepers, ze rijpen van donkergroen naar warm geel.

 

Laat een reactie achter.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief